У Кримський міст міг влучили іранський Shahed – основні версії

У Керченський міст в окупованому росіянами Криму міг влучили іранський дрон-камікадзе Shahed, який окупанти запускали по території України.

Версія про те, що Кримський міст "втомився" також має право на існування, заявив 17 липня голова громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Я б висловив таку версію: опори впали саме з боку Кубані. Давайте згадаємо таке собі місто Приморськ-Ахтарськ в Краснодарському краї, звідки запускаються ті самі сумнозвісні "Шахеди" іранські , які летять в бік України і завдають шкоди, відповідно, цивільним об'єктам. Не виключено, що такий мопед міг втомитися і впасти на опори Кримського мосту. Така версія має право на життя", йдеться у повідомленні.

Братчук нагадав, що міст будували дуже швидко, із порушенням відповідних будівельних правил.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На міст були великі навантаження, оскільки через нього щодня перевозили велику кількість важкої техніки російської армії та її особового складу. А версії про те, що за цим руйнуванням Кримського мосту стоять Збройні сили України або українські спецслужби, мають бути доведені. Навряд чи ця версія на сьогодні відповідає дійсності, тому що українські військові не будуть бити по тому об'єкту, де знаходяться цивільні", додав він.

Братчук не виключає, що Росія звинуватить Україну і, можливо, навіть скличе засідання Ради безпеки ООН.

"Версію про російську провокацію на тлі пролонгації "зернової угоди" не просто не відкидаю. Вона, можливо, є однією з основних. Росіяни також нібито у відповідь намагатимуться бити по цивільних об'єктах України, що вони і зараз роблять", сказав речник Одеської ОВА.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Так званий очільник окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася "надзвичайна подія в районі 145 опори з боку Краснодарського краю", у зв'язку з чим рух на мосту зупинений.

Пізніше в РФ офіційно повідомили про загибель чоловіка та жінки й травмування їхньої доньки.