У Львові притягнули до відповідальності пенсіонерку, яка зламала собі щелепу в тролейбусі

Українська пенсіонерка Людмила Крижанівська звернулася до поліції після того, як вона впала з сидіння тролейбуса і зламала собі щелепу. Однак, замість того, щоб розслідувати ситуацію, правоохоронці вирішили притягнути її до адміністративної відповідальності за "невиконання обов'язків пасажира".

Ця історія була розказана на Facebook журналісткою Вікою Балицькою, яка опублікувала фото постанови про закриття кримінального провадження та постанови про накладення адміністративного стягнення.

Інцидент у тролейбусі

Інцидент трапився 29 вересня 2023 року на тролейбусі №24. Крижанівська твердить, що водій різко загальмував і вона впала з сидіння, зламавши щелепу. Вона звернулася до поліції, і кримінальне провадження було відкрите.

Однак, подальша поведінка слідчого та патрульного була неприпустимою. Вони попсували жарт стосовно старшої жінки і зробили її винною, накладаючи на неї адміністративну відповідальність, - написала журналістка.

Згідно зі слідчим Романом Чемерисем, Крижанівська не трималася за поручні, тому її вважали винною у травмах, які вона заклала собі. Він закрив кримінальне провадження і вирішив притягнути її до адміністративної відповідальності.

Постанова про накладення стягнення

У п'ятницю, 22 грудня, Крижанівська отримала постанову про накладення адміністративного стягнення, підписану старшим лейтенантом поліції Максимом Ференцом на підставі статті 125 КУпАП.

У постанові патрульного зазначається, що Крижанівська порушила Правила дорожнього руху, а саме пункт 5.2 (а), який передбачає, що пасажири повинні триматися за поручні або інші пристосування.

Хоча стаття 125 КУпАП не передбачає штрафів, Людмила Крижанівська планує оскаржити цю постанову протягом 10 днів.

Раніше повідомлялося, що найстаріший тролейбус відновили в Рівному, який був запущений в експлуатацію у 1974 році.