У Міноборони розповіли, скільки української території звільнено за час контрнаступу

За час контрнаступу українські захисники вже звільнили від російських загарбників близько 270 кв км території.

Успіхів ЗСУ досягають переважно на Бахмутському напрямку та на півдні України. Про це в інтерв'ю "Голосу Америки" розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Некоректно оцінювати за шкалою добре/погано, багато/мало, тому що військові мають декілька задач під час наступальної операції. І це не тільки винятково просування вперед", ‒ сказала Маляр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За її словами, завдання Сил оборони також створити умови, за якими можна буде просуватися, адже що ворог готовий до таких дій.

"Росіяни розуміли, що ми рано чи пізно будемо звільняти наші території і тому вони одразу, як тільки їх захоплювали, вже й укріплювали рубежі і там на сьогодні три лінії оборони. Друга, до якої ми підійшли, це вже не просто замінування тут і там. Ми пройшли далі, і це вже бетонні укріплення під ключовими панівними висотами, і це теж дуже складна перепона, яку треба долати", ‒ додала Маляр.

Українські війська продовжують оборонні дії на сході та наступальну операцію на півдні України.

ЗСУ знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Про це вранці 10 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.