У МЗС Угорщини закликали допустити Росію та Білорусь до Олімпіади-2024

Російських та білоруських спортсменів слід допустити до Олімпійських ігор-2024.

Проведення Олімпіади з повною кількістю учасників могло б допомогти у мирному вирішенні воєнних конфліктів, зокрема, війни в Україні. Таку заяву зробив міністр МЗС Угорщини Петер Сіярто в Facebook.

На його думку, війна це зовсім не привід спортсменам із цих країн змагатися на найпрестижніших світових змаганнях.

"Ми поговорили з Нг Сер Міангом, першим віцепрезидентом МОК, про те, як було б добре, якби спорт був інструментом миру, і якби спорт, і геополітику можна було б різко відокремити одне від одного", заявив Сіярто.

За його словами, в результаті олімпійського бойкоту програли спортсмени, які завзято тренуються і готуються протягом усього життя і не мають жодного відношення до політичних рішень.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Олімпіада має бути не про політику, а про спорт та спортсменів, Ігри мають справжню миротворчу місію", впевнений міністр МЗС Угорщини.

Апогеєм заяви стало порівняння білоруських та українських спортсменів, які є в однакових умовах в очах політика.

"Ми, угорці, не просто говоримо про миротворчу силу спорту, ми також діємо для цього. У дусі цього ми надали українській жіночій збірній з гандболу можливість зіграти у відбірковому матчі чемпіонату світу та білоруській футбольній збірній зіграти відбірковий матч чемпіонату Європи в Угорщині", сказав він.

Сіярто запевнив, що Угорщина надалі буде надавати майданчики для проведення змагань.

"І ми, як і раніше, готові надавати майданчики для проведення спортивних змагань, які через війну неможливо провести на початкових місцях", підсумував Сіярто.

Міжнародний олімпійський комітет не відправлятиме запрошення Російській Федерації і Білорусі на літні Олімпійські ігри, які відбудуться наступного року у Парижі.

Про це повідомив сайт МОК.

Рішення ухвалили у зв'язку із санкціями, введеними МОК щодо російського і білоруського спорту через військову агресію в Україні.