У Німеччині визначилися, як вчинять із безробітними українцями

У Німеччині визначилися, як вчинять із безробітними українцями

Представник федерального уряду Німеччини, Штеффен Гебештрайт, заявив, що країна підтримує інтеграцію українських біженців на ринку праці, але розуміє ризики, пов'язані з їхнім поверненням на Україну.

За даними Укрінформу, німецький уряд наголосив, що стимулює зайнятість українських біженців у Німеччині, але не вимагає повернення непрацюючих на Батьківщину через складну ситуацію в Україні.

"Росія веде війну проти всієї України. Тому не уявляю, де може бути безпечне місце в Україні", - заявив представник МЗС Себастьян Фішер.

Соня Кок, представник МВС, привела статистику, згідно з якою після початку конфлікту до Німеччини прибуло понад 226 тисяч українських чоловіків призовного віку. Вона підкреслила, що не всі з них можуть служити в армії, і питання оформлення тимчасових документів вирішуються на рівні федеральних земель.

Ця позиція уряду відрізняється від нещодавнього пропозиції Олександра Добриндта з ХСС, який пропонував змусити безробітних українських біженців повернутися до "безпечних районів" у Західній Україні. Його пропозиція отримала критику від партій, що входять до правлячої коаліції.

Варто зазначити, що раніше Bild також відповів на критику українських біженців серед німецьких політиків.

Читайте також: