Українцям відповіли, коли відключень електроенергії поменшає

Українцям відповіли, коли відключень електроенергії поменшає

У зв'язку з останніми атаками Росії на енергетичну інфраструктуру, Україна стикається з проблемами електроенергії.

Під час телемарафону заступник міністра енергетики Світлана Грінчук розповіла про поточну ситуацію та плани покращення.

За словами чиновниці, фахівці проводять технічне обслуговування всіх доступних електроенергетичних потужностей, щоб забезпечити стабільну роботу в осінньо-зимовий період.

"Зараз нам всім дуже важко терпіти відключення, але ми повинні розуміти, що взимку буде ще гірше. Тому ми зараз робимо все можливе, щоб доступні потужності та ті, які ми відновлюємо після пошкоджень, безперебійно працювали взимку", - сказала Грінчук.

Вона наголосила, що ситуація з електропостачанням покращиться після завершення ремонтних робіт, особливо на атомних блоках, які забезпечують більше половини потреб країни в електроенергії.

"Після суботніх атак ми продовжуємо відновлення, тому дефіцит збільшився через спекотну погоду. Але я думаю, що скоро ситуація покращиться, якщо не буде нових обстрілів", - додала заступник міністра.

Грінчук також зазначила цілеспрямованість російських атак, зазначивши, що агресор знає, які об'єкти атакувати, щоб завдати максимальної шкоди енергосистемі. Вона запевнила, що влада робить все можливе, щоб збільшити виробництво електроенергії в наступні місяці.

Раніше енергоексперт Андрій Закревський повідомив, що найближчими тижнями в Україні будуть діяти жорсткіші графіки відключення світла.

Читайте також: