У Мінкульті розкритикували мобілізацію працівників культури

У Мінкульті розкритикували мобілізацію працівників культури

Стурбованість міністра культури щодо мобілізації

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв висловив стурбованість ситуацією у культурній сфері країни, зокрема проведенням мобілізації. Він порушив низку важливих питань на форумі "Культура під час війни. Людський капітал".

Карандєєв критично оцінив поточну мобілізаційну політику та наголосив на необхідності знайти підхід, який дозволив би максимально зберегти людей, які "несуть у собі, своєю діяльністю те важливе, що нам сьогодні потрібно".

«Нерівномірність та несправедливість уваги у конкретних випадках призводить до того, що окремі заклади культури змушені припиняти свою діяльність, тому що немає тих людей, які забезпечують їхню роботу», - сказав Карандєєв.

За даними Карандєєва, з початку війни сфера культури втратила 18% працівників, а 13% культурних установ припинили свою діяльність. Особливо складна ситуація на деокупованих та прифронтових територіях, де втрати людського капіталу становили 44%. Карандєєв також наголосив на проблемі відтоку кадрів через низькі зарплати та відсутність перспектив.

Раніше було повідомлено, що в Україні можуть забронювати від мобілізації ще одну категорію працівників.

Читайте також: