У Польщі затримано кандидата в депутати, який погрожував терактом у Сеймі

У Варшаві було затримано кандидата в депутати польського Сенату від партії "Конфедерація" Яцека Ч. за підтримку колеги по партії, Гжегожа Брауна, який вчинив інцидент з ханукальною менорою і загасив вогнегасником будівлю парламенту. Новину опублікував RMF FM.

Правоохоронці стверджують, що Яцек Ч. опублікував пост у соціальній мережі, в якому заявив, що замінував будівлю Сейму і вихваляв Гжегожа Брауна. Прокуратура затримала політика і провела обшуки у його помешканні.

Яцеку Ч. було пред'явлено два звинувачення: за хибне повідомлення про замінування Сейму і за публічне вихваляння злочину через публікацію в соціальній мережі. На його сторінці у соцмережі Х він написав, що наступного дня ханукальна менора буде здута разом із запальничками, а євреїв і Хануку слід прибрати якнайшвидше.

За найдовший з інкримінованих злочинів підозрюваному загрожує від шести місяців до восьми років позбавлення волі.

Прокурор вказав, що підтвердженням авторства Яцека Ч. стало проведене дослідження мобільного телефону, який було вилучено у нього. Через декілька годин після обшуків було зібрано достатньо доказів.

Після допиту політика відпустили під особисте зобов'язання. Сам Яцек Ч. заявив, що пост, через який його обвинувачили, з'явився через вторгнення неавторизованих осіб в його профіль після порушення безпеки.

Нагадаємо, що в Польщі депутат Гжегож Браун, здійснивши інцидент з ханукальною менорою, потрапив у скандал. Він використовував вогнегасник у парламенті, загасивши вогонь і протистоявши спротиву колеги-депутата, яка була поруч. Раніше він вже був зафіксований у подібних скандалах, стверджуючи існування змови з метою перетворити Польщу на єврейську державу.