У Повітряних силах розповіли, що найефективніше знищує дрони РФ

Німецькі зенітні самохідні установки Gepard надзвичайно ефективно знищують ворожі дрони-камікадзе Shahed.

Україні потрібно більше таких систем та аналогів, аби суттєво посилити протиповітряну оборону, заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Системи Skynex, а також їхні аналоги гарно справляються з ударними дронами Shahed. Безумовно, Gepard показав себе надзвичайно ефективно і раціонально, тому що використання боєприпасів до Gepard - це використання зенітних керованих ракет. Зрозуміло, що їх може бути більше надано Україні. І питання в тому, скільки ми можемо отримати таких установок, як Gepard. Звісно є аналоги цих систем - це питання вже давно вивчається, йдуть переговори", - сказав він.

За словами Ігната, вище керівництво нашої держави, командування Генерального штабу й Повітряних сил зараз тримають цю тему під пильною увагою.

"Нам потрібно більше таких систем, аналогів Gepard. Є навіть кращі системи, здатні оперативно діяти в автоматичному режимі, знищуючи такі ціли, як безпілотники Shahed", - підкреслив речник.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Відповідаючи за уточнююче запитання про те, чи працює Україна над тим, аби отримати системи ППО Skynex, він зазначив:

"Безумовно, дуже хотілося б, щоб вони були. Я знаю точно, йде у тому напрямку рух, але не лише вони. Систем таких є чимало. Зрозуміло, що передові технології передають не просто так. Потрібні політичні домовленості. Тому очікуємо, що цих систем стане більше. Радіус дії таких систем не є великим, тобто, це як у Gepard - до 4,5-5 км. Зрозуміло, що ці системи як зброя останньої надії. Якщо пропустили десь, то вони мають добити цілі, які рухаються до того чи іншого об'єкту. Їхнє покликання - локально захищати об'єкти, які ворог атакує".

У ніч на 2 жовтня росіяни випустили по Україні сім ударних безпілотників типу Shahed з південно-східного напрямку - Приморсько-Ахтарська Російської Федерації. Повітряні сили ЗСУ знищили чотири ворожих дрона.

Напередодні ППО знищила на Миколаївщині і Херсонщині три російські розвідувальні БпЛА "Мерлін-ВР".

Минулого місяця Німеччина повідомила про передачу Україні боєприпасів для Gepard.