У Росії за день зламались три літаки Аерофлоту

За добу у Росії стались аварійні ситуації одразу з трьома літаками Аерофлоту.

Два не змогли злетіти в аеропорту під Москвою. А один літак застряг в аеропорту Пхукета у Малайзії. Про це пише "24 Канал".

Ситуацію під Москвою Аерофлот намагався "врятувати", виплативши пасажирам по 600 руб. компенсації.

А в Малайзії, за офіційними даними Аерофлоту, сталось загоряння двигуна у літака Boeing 777, який летів рейсом SU275 з Пхукета до Москви. При цьому компанія не визнає, що відповідальна за ситуацію. Стверджує, що провина лежить на працівниках аеропорту, які начебто спричинили поломку.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Знадобився певний час, щоб відшукати інший літак на заміну зламаного. Врешті, людей змогли доправити до РФ іншими рейсами, запевнила пресслужба компанії.

У Москві 2 жовтня Аерофлот мав проблеми з двома літаками поспіль. Спочатку загорівся двигун у повітряного судна, яке вже злетіло. На борту було 400 осіб. Їх попросили не турбуватись і підготуватись до термінового повернення в аеропорт. За словами свідків, голос пілота був "схвильований".

Після приземлення Аерофлот відшукав ще один літак. Однак проблема була в тому, що його не змогли відремонтувати. Щоб це з'ясувати, витратили 1,5 години. Росіяни все ж змогли вилетіти на відпочинок в турецьку Анталью, але дістались туди через вісім годин.

У Росавіації ніяк не прокоментували інцидент з трьома літаками.

У Росії все частіше скасовують вильоти літаків через технічні несправності. Проти російської авіакомпанії Red Wings порушили кримінальну справу за перевезення 13 серпня літаком з несправною системою кондиціювання 406 пасажирів рейсу АнтальяМосква.

Внаслідок дій авіакомпанії пасажири не змогли вилетіти з аеропортів низки країн у період з 12 по 14 серпня.