У Торонто прибула автоколона далекобійників, які протестують проти ковідних обмежень

Колона рухається одним зі швидкісних шосе, що проходять через мегаполіс

ОТТАВА, 28 січня.  /ТАС/.  Автоколона канадських далекобійників, які протестують проти ковідних обмежень, прибула до Торонто (провінція Онтаріо).  Відповідні кадри у четвер поширив телеканал CTV.  

Колона рухається одним зі швидкісних шосе, що проходять через мегаполіс.  Уздовж узбіччя доріг та на мостах стоять сотні місцевих жителів із прапорами Канади та транспарантами, які вітають учасників конвою.  Про точну кількість машин в автоколоні сказати складно, але в соціальних мережах повідомляється про кілька десятків тисяч автомобілів, оскільки процесія, за оцінкою її учасників, розтягнулася вже на 480 км.  Акція протесту намічена на 29 січня в Оттаві, яка знаходиться приблизно за 400 км на схід від Торонто.  

Актив далекобійників запропонував сформувати "Конвой за свободу - 2022" у середині січня на тлі запровадження вимоги паспортів щодо вакцинації у водіїв великовантажних автомобілів, що перетинають кордон із США.  Представники канадських транспортних компаній повідомили, що цей захід торкнеться від 12 тис. до 16 тис. водіїв (до 15%).  Учасники автопробігу мають намір вимагати від Оттави не лише скасувати це рішення, а й зняти всі обмеження, пов'язані з пандемією та вакцинацією населення.  

23 січня у бік Оттави виїхала з тихоокеанської провінції Британська Колумбія перша колона далекобійників.  У міру просування на схід до них приєднуватимуться їхні колеги з інших регіонів.  У середу прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що канадські далекобійники, які протестують проти ковидних обмежень, є "невеликою групою маргіналів", які не представляють більшість жителів країни.