У Венесуелі помер найстаріший чоловік у світі

У Венесуелі помер найстарший чоловік у світі Хуан Вісенте Перес Мора. Йому було 114 років та 339 днів. Про це пише El Nacional.

Перес Мора пішов із життя 2 квітня. Близькі розповіли, що він помер від респіраторних ускладнень. 2019 року Вісенте став першим 100-річним венесуельцем. Книга рекордів Гіннеса назвала його найстарішою людиною у світі.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро у соцмережі X висловив співчуття родині Перес Мори та всім жителям його рідного міста Ель-Кобре. Політик написав, що  «обіймає» його родину.

 «Хуан Вісенте Перес Мора, внесений до Книги рекордів Гіннеса як найстаріший чоловік у світі, помер у віці 114 років. Я обіймаю його сім'ю», – написав Мадуро.

Перес Мора народився 27 травня 1909 року. У сім'ї венесуельця було десятеро дітей, а він був дев'ятим. Сам довгожитель виховав 11 синів та дочок. Перед смертю він жив на фермі в Сан-Хосе-де-Боліварі.

Помер чоловік, який провів життя у капсулі

До слова, нещодавно помер чоловік, який все життя провів у капсулі. Пол Александер – американський письменник і юрист, який у дитинстві зіткнувся зі складними наслідками тяжкої форми поліомієліту – серйозної хвороби, що паралізує нервову систему. Відтоді йому довелося користуватися апаратом «залізні легені», який допомагав йому дихати, оскільки хвороба обмежувала його фізичну активність. 11 березня серце Александра зупинилося, передає The Independent.

Незважаючи на хворобу, до 21 року Александер закінчив школу, а пізніше отримав вищу освіту в галузі права. У 1984 році він захистив докторську дисертацію і незабаром почав приватну адвокатську кар'єру. У молодості він міг обходитися без апарата кілька годин поспіль, але потім став до нього прикутий.