У Закарпатській області оголосили траур за загиблими воїнами 128-ї бригади

На території Закарпаття оголошено триденну загальнообласну жалобу через смерть воїнів з 128-ї бригади. За цим повідомленням стежить начальник Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита через Telegram.

Голова області заявив, що в районі виконання бойових завдань загинули військові з 128-ї ОГШБр, які віддали своє життя, захищаючи незалежність України від окупантів. Він додав, що війна забирає найкращих.

З 6 листопада оголошено триденну загальнообласну жалобу на території Закарпаття. За словами голови ОВА, державні прапори будуть приспущені, а кожного ранку о 9:00 відбудеться хвилина мовчання на честь воїнів. Крім того, у храмах різних конфесій області будуть проведені богослужіння.

Микита підкреслив, що наші герої живі, доки ми пам'ятаємо про них та їхні подвиги. Смерть не може знищити їхню пам'ять.

Нагадаємо, що російська армія провела ракетний удар по розташуванню 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади у суботу, 4 листопада. Стрілянина, ймовірно, сталася під час церемонії, присвяченої Дню артилерії і ракетних військ 3 листопада. Є загиблі й поранені серед військових та цивільних. Цю інформацію підтвердили ЗСУ та міністр оборони Рустем Умєров.