Угода між Вірменією та Азербайджаном: Пашинян зробив нову заяву

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що немає узгодженого проєкту угоди про мир з Азербайджаном.

Сказав, що Вірменія поки не отримала коментарів Азербайджану щодо мирних пропозицій, які він передав до зустрічі у Вашингтоні, повідомила "Європейська правда".

"Четверту редакцію ми передали, на цей момент коментарів до неї поки що не отримали. Отже, на цей момент можу сказати, що немає узгодженого проєкту, який можна було б підписати", сказав вірменський прем'єр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Минулого тижня посол Азербайджану у Франції Лейла Абдуллаєва висловила сподівання, що Баку та Єреван можуть укласти мирну угоду щодо врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху під час саміту Європейської політичної спільноти у Кишиневі 1 червня.

У МЗС Вірменії заявили, що обговорення мирної угоди продовжиться під час і після зустрічі на полях саміту Європейської політичної спільноти. А її підписання не включене до порядку денного зустрічі.

Територіальна суперечка між Азербайджаном і Вірменією стосується території так званого Нагірного Карабаху. Він є частиною міжнародно визнаної території Азербайджану.

У травні на кордоні Азербайджану і Вірменії відбулися перестрілки військових. Тоді Міністерство оборони Азербайджану повідомило про загибель військового.

Торік у серпні Азербайджан провів операцію "Відплата". Військові взяли під контроль низку висот уздовж карабахського хребта Малого Кавказу. Азербайджан закликав вірмен демілітаризувати Нагірний Карабах і вивести звідти військові формування.