Україна бойкотуватиме Олімпіаду через допуск росіян? Відповідь міністра спорту

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний заявив, що питання участі спортсменів України на Олімпійських іграх 2024 року ще не вирішено. Це рішення буде ухвалене з урахуванням думки громадськості та інтересів держави. За словами Бідного, участь в Олімпіаді — це не тільки спортивне питання, а й питання зовнішньої політики, тому потрібно брати до уваги національні інтереси.

За словами міністра, рішення по участі українських спортсменів буде обгрунтоване та зважене, для чого будуть проведені консультації з громадськістю. Слід зазначити, що Міжнародний олімпійський комітет допустив російських та білоруських спортсменів до участі у Іграх 2024 року в Парижі, проте вони зможуть виступати тільки в особистих стартах.

Український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів по рішуче засудити рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян і білорусів до Олімпійських ігор у Парижі під нейтральним прапором. А також міністри закордонних справ Естонії та Литви також засудили це рішення.

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк вважає, що Україні не слід бойкотувати Олімпіаду, незважаючи на допуск росіян і білорусів до участі під нейтральним прапором.