Україна готова до першого в історії електронного перепису населення

Україна готова провести перепис населення за допомогою цифрових засобів. Це дозволить уникнути дублювання інформації державними органами під час збору даних, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров за повідомленням "РБК-Україна".

Міністр повідомив, що в планах було проведення перепису населення цього року. "Ми планували його робити разом з Apple. І теж там мали бути інновації", - розповів Федоров.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла закон, який передбачає проведення "нульового етапу" перепису. "По суті це такий цифровий перший крок, коли ми верифікуємо в реєстрах інформацію. Реєстровий перепис. І вже розуміємо кількість людей", - пояснив Федоров.

Міністр також зазначив, що сьогодні "є чітке розуміння", як проводити сучасний перепис. "Ми готові до перепису населення. Але ми вже зараз робимо певні етапи реєстрового перепису, коли верифікується інформація у реєстрах і з'являється якісна інформація", - заявив Федоров.

У 2001 році в Україні провели попередній всеукраїнський перепис населення, в результаті якого було підраховано загальну кількість населення - 48 млн 457 тис. осіб.

На порталі "Дія" можна замовити дублікат свідоцтва про народження чи шлюб у разі, якщо втратили оригінал документів.