Україна наздогнала РФ з виробництва дронів-камікадзе дальньої дії, - Федоров

Україна наздогнала Росію за кількістю дронів-камікадзе далекого радіусу дії

Україна змогла наздогнати Росію за кількістю дронів-камікадзе далекого радіусу дії. Більше того, очікується випуск покращеної версії морського дрону MAGURA. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у підкасті "Слон".

"Якщо говорити про дрони-камікадзе та дальні дрони, я просто зацитую Буданова. Кілька днів тому він сказав, що у нас є паритет з Росією щодо цих дронів. І я можу сказати, що це правда. У нас до десяти виробників, які створюють далекі дрони-камікадзе", - зазначив він.

Також Федоров додав, що виробництво БПЛА далекого радіусу в Україні обмежується лише фінансуванням, але масштабування продовжується. Він підкреслив, що Україна здатна випускати тисячі таких дронів, і вже тисячі з них було виготовлено.

"Майже щодня горить щось на території Росії. І це можна масштабувати. Протягом півроку ми наздогнали Росію за кількістю. Росія повинна розуміти, що ми будемо продовжувати масштабуватися, і ми тільки почали", - заявив міністр.

Крім того, Федоров зазначив, що партнери України вивчають, як безпілотники розвантажують системи протиповітряної оборони. Він також анонсував, що до 2024 року очікується "новий технологічний стрибок" у розробці нової версії морського дрону MAGURA. "Ми не можемо показати, але є човен, який є певною платформою і готується до нових застосувань із новими сюрпризами", - підкреслив він.

Раніше видання The Wall Street Journal також повідомило, що Україна збільшила виробництво безпілотних літальних апаратів.