Україна розуміє, які кроки потрібно робити далі для вступу в ЄС – Зеленський

Президент України, Володимир Зеленський, підписав указ щодо підготовки переговорного процесу з Європейським Союзом. Цю новину він оголосив у вечірньому відеозверненні.

Зеленський висловив слова подяки Європейській комісії за рекомендацію почати переговори щодо членства України в ЄС. Він також підкреслив, що український народ заслуговує належати до Європейського Союзу та обіцяв, що все буде зроблено для цього.

Президент зазначив, що очікує рішення Європейської ради щодо початку переговорів в грудні. Він також розповів, що Україна вже готується до цього рішення та здійснює необхідні кроки для наближення до головної мети - вступу української держави в ЄС. Зеленський підкреслив, що українська свобода, інституції та наш спільний європейський дім стануть ще сильнішими.

У своєму зверненні, президент також поділився деталями розмови з президентськими колегами Молдови та Грузії, а також прем'єр-міністром Японії. Він висловив підтримку Молдові та Грузії в їхній прагненні до європейського шляху. Зеленський також подякував Японії за допомогу Україні та підтримку міжнародного права.

Президент уточнив, що сьогодні Україну відвідав міністр транспорту США, з яким він обговорив розвиток інфраструктури та посилення зв'язків зі світом. Зеленський також висловив вдячність за допомогу та розуміння України.

У завершенні свого виступу, президент висловив подяку всім країнам та людям, які допомагають Україні та підтримують її стрімкий розвиток. Він також привітав всіх воїнів та надав їм подяку за їхню силу та відвагу у боротьбі за Україну.