Україна спростила бойкот спортсменів РФ та Білорусі

Українським спортсменам дозволили виступати разом із громадянами РФ та Білорусі, якщо ті будуть брати участь у змаганнях у нейтральному статусі.

Але заборонили брати участь тоді, коли представники цих країн беруть участь у змаганнях під своїми національними прапорами, повідомило Міністерство молоді та спорту України.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт сказав, що не отримував листа від Федерації шахів України з проханням випустити для участі у Кубку світу-2023 українського гросмейстера Василя Іванчука. Додав, що не дозволив би його виїзд на змагання з росіянами та білорусами.

"Ви знаєте, що у нас є заборона брати участь у змаганнях, де є спортсмени з Росії та Білорусі. Тому зараз, коли ще ми не вирішили це остаточно, будемо ми брати участь чи не будемо… ми не можемо відпускати", сказав він.

Міжнародний олімпійський комітет не відправлятиме запрошення Російській Федерації і Білорусі на літні Олімпійські ігри, які відбудуться наступного року у Парижі.

Про це повідомив сайт МОК.

Рішення ухвалили у зв'язку із санкціями, введеними МОК щодо російського і білоруського спорту через військову агресію в Україні.