Україна вперше за вісім років пройшла на чемпіонат світу з футзалу

Збірна України з футзалу успішно пройшла у фінальну частину чемпіонату світу-2024, перемігши Польщу з рахунком 5:3.

Команда під керівництвом Олександра Косенка стартувала з основного раунду відбору і здобула 10 очок: три перемоги та нічия з Нідерландами (1:1) в останньому турі.

Єдина поразка українців у відбірковому елітраунді була від Польщі з рахунком 2:3 у другому турі. За той час, "синьо-жовті" двічі перемогли Бельгію та набрали 4 з 6 можливих очок у матчах з Сербією.

Цей матч з Польщею мав вирішальне значення для обох команд: переможець гарантував собі перше місце у групі та путівку на чемпіонат світу. Варто відзначити, що поляки втратили очки лише удома в матчі з Сербією (поразка 1:2).

Україна відкрила рахунок на полі у Лодзі. Даниїл Абакшин забив шостий гол у відборі, вдало зігравши на добиванні.

Українці подвоїли свою перевагу наприкінці першого тайму. Капітан команди Петро Шотурма головою відправив м'яч у дальній кут.

Ігор Корсун забив удвічі до перерви та став найрезультативнішим гравцем матчу, забивши сьомий та восьмий голи в елітраунді.

Польща зуміла забити два голи у першому таймі. Павел Канєвські оформив дубль.

Ростислав Семенченко відновив триголеву перевагу для України, забивши свій перший гол у відборі, пробивши м'яч під ногами воротаря.

Останнім голом у матчі відзначився Якуб Рашковські з Польщі. Рахунок гри 5:3 зафіксовано на останній сирені.

Кваліфікація ЧС-2024. Елітраунд. 6-й тур

Польща – Україна 3:5

Голи: Канєвські, 27, 30, Рашковські, 37 – Абакшин, 7, Шотурма, 9, Корсун, 12, 20, Семенченко, 31

Україна здобула рішучу перемогу над Польщею та посіла перше місце у групі, відстаючи від поляків лише на одне очко. Польща забезпечила собі місце на плей-оф серед найкращих команд, що посідають другі місця.

Група В. Турнірна таблиця

  1. Україна – 13 очок (6 матчів)
  2. Польща – 12 (6)
  3. Сербія – 8 (6)
  4. Бельгія – 1 (6)

Фінальна частина світового чемпіонату з футзалу відбудеться в Узбекистані з 14 вересня 2024 року. Європу представлять сім збірних, серед яких команди Франції, Казахстану, Португалії та Іспанії.