Україна втратила стільки електроенергії, скільки споживають чотири країни ЄС – Укренерго

Україна втратила стільки електроенергії, скільки споживають чотири країни ЄС – Укренерго

Україна зазнала втрати близько 9 гігаватт генеруючих потужностей в результаті семи останніх атак РФ на об'єкти енергетики. Це еквівалентно обсягу енергоспоживання Нідерландів протягом трьох місяців або сукупному споживанню Словаччини та країн Балтії. Про це повідомив Володимир Кудрицький, голова Укренерго, на форумі "Війна і енергетика. Як це впливає на бізнес".

В умовах підготовки до зими Україна змушена негайно розпочати будівництво об'єктів розподіленої генерації. Кудрицький стверджує, що розсіяння невеликих електростанцій зробить енергосистему країни більш стійкою до ворожих атак. Він пояснює розгортання цього процесу таким чином:

«Якщо росіяни знову здійснюватимуть атаки, вони не зможуть сконцентруватися на 10 чи 15 великих електростанціях, а замість цього матимуть справу з величезною кількістю малих. Тому потрібно здійснювати процес децентралізації генерації прямо зараз, а не після перемоги або війни».

Нагадаємо, кілька днів тому Росія обстріляла теплоелектростанцію ДТЕК під час масованого удару по Україні, в результаті чого троє енергетиків отримали поранення.

Загалом під час повномасштабної війни енергетики ДТЕК було змушено відновлювати роботу ТЕС 37 разів після обстрілів.

Читайте також: