Українцям у Німеччині підказали, як заощадити на оплаті за електроенергію

У Німеччині клієнти електроенергії укладають контракти з постачальниками на фіксований період для зафіксування вартості кіловата. Це дає споживачам можливість контролювати ціни протягом 1-12 місяців.

Ціни на електроенергію можуть змінюватися після закінчення гарантованого періоду або в залежності від цін постачальника. Клієнти мають право розірвати договір у разі збільшення вартості.

Контракт на електроенергію автоматично продовжується, якщо клієнт не надіслав письмової заяви про розірвання після зміни ціни або закінчення терміну. При булої тривалості угоди 12 місяців, продовження становитиме 1 рік.

Контракт не можна розірвати до закінчення терміну, якщо ціни не змінилися або клієнт не переїжджає. Деякі німецькі компанії не реагують на повідомлення про розірвання, надіслані після дати Kündigungsfrist.

Головна перевага зміни постачальника електроенергії в Німеччині - бонуси.

Під час зміни постачальника електроенергії в Німеччині, споживачі отримують винагороду за підписання договору. Компанії, конкуруючи між собою, пропонують різні бонуси для привабливості своїх тарифів. Чим нижча ціна, тим вищі шанси на укладення договору. Неконкурентоспроможна пропозиція може бути покращена за допомогою додаткового бонусу.

В Німеччині постачальники електроенергії пропонують миттєві та відкладені бонуси. Миттєвий бонус виплачується через 3-6 місяців, щоб переконатися в регулярному сплачуванні рахунків. Розмір бонусу може бути від 50 до 250 євро. Відкладений бонус видається під час продовження контракту, якщо клієнт не планує його розірвати протягом року.

Для отримання обох бонусів потрібно залишатися клієнтом постачальника електроенергії протягом 24 місяців.

Як зекономити на електроенергії в Німеччині

Для економії споживачам потрібно скласти договір, зачекати півроку і отримати перший бонус. Потім необхідно розірвати контракт за допомогою Kündigung і знайти нового постачальника.

Щоб отримати обидва бонуси, потрібно продовжити перший контракт і розірвати його в потрібний момент. Важливо не пропустити дату Kündigungsfrist для розірвання контракту.

За ствердженням Телеграм-каналу, немає сенсу залишатися одному провайдеру електроенергії протягом двох років і більше. Не змінюючи контракт роками, втрачаються гроші, а також можливість отримати бонуси.

Раніше ми повідомляли, що у Німеччині вводять новий спосіб допомоги для українських біженців.