Українські біженці не затримуються у Франції: у Politico назвали причини

Франція відстає від інших країн ЄС у прийомі українських біженців

За даними Politico, Франція має найнижчу кількість прийнятих біженців з України порівняно з іншими країнами Євросоюзу. Учасники війни на сході України залишають свої домівки, але Франція приймає менше переселенців, ніж інші країни ЄС.

Статистика Євростату свідчить, що в європейських країнах знайшли своє тимчасове пристановище 4,3 мільйона українців. У Франції ж поки що прибуло лише 64 720 біженців. Німеччина ж притулила вже 1,65 мільйона українців.

Інші країни, такі як Польща та Ірландія, також прийняли значну кількість переселенців з України. У Польщі – 1 мільйон, а у Ірландії – понад 100 тисяч. У Франції, порівняно з іншими країнами, на 1000 громадян лише 1 українець.

Серед причин такої ситуації експерти вказують на демографію, певні правила щодо неповнолітніх та сумніви щодо фінансової підтримки. Українці переважно обирають країни Східної Європи через їхню географічну близькість, допомогу діаспори та велику кількість українських співвітчизників.

За думкою Герарда Садіка, представника НУО La Cimade, загальна статистика не відображає повну кількість українців, які знаходяться в Франції. Крім мовної причини, така ситуація пов'язана з їхнім статусом та бажанням залишитися у Франції.

Українка Наталія Хоменко, яка перебралася до Франції, стверджує, що завдяки знанню мови та підтримці співвітчизників їй вдалося легше пристосуватися. Хотілося б побільше фінансової підтримки та української діаспори. Вона також вказує на паперову тяганину та бюрократію, з якими доводиться зіткнутися в Франції.

Залежно від цих чинників, багато українців обирають Німеччину та інші країни ЄС для тимчасового проживання.

...