Українські розробники випустили гру про життя в харківському метро на початку повномасштабної війни

У мережу виклали комп'ютерну гру "Двадцять другий: історії підземного Харкова" про події 2022 року в харківському метрополітені. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на dev.ua.

У грі ви переглядаєте події від першої особи, ви граєте роль вчителя історії, який намагається пережити на станції "23 серпня" у харківському метро. За шість днів ви повинні готуватися до уроків, облаштовувати укриття та допомагати іншим людям, які переховуються в підземці.

2022 рік. Харків атакують з боку кордону. Люди, шукаючи притулку від бомб та ракет, перебувають в метро, яке стає справжнім бункером для містян. Ви - одні з тих, хто перебував у підземці на початку повномасштабної війни. Тому у вас основним стає підземне життя.

Автор проекту - Віталій Чиж з компанії Brenntkopf Studio Kharkiv. Він наголошує, що проект має антивоєнний характер: у грі немає насильства, але розглядаються теми війни та люди, які знаходяться в ній, що можуть бути складними для дитячого сприйняття.

В грі "Двадцять другий: історії підземного Харкова" доступна озвучка лише українською мовою, але користувачі можуть перемкнути текст і субтитри на англійську, французьку, італійську, німецьку та польську мови.

Українські гравці можуть завантажити гру безкоштовно з Google-диска розробника або придбати її на Steam за 50 гривень.

85% виручки від продажу гри піде на потреби спецпідрозділу ГУР МОУ Kraken, про який також йдеться у сюжеті візуальної новели.