Українські шаблістки вибороли срібло Кубка світу з фехтування

Українська команда з фехтування здобула срібну медаль на етапі Кубка світу в Афінах

Сьогодні, 3 березня, українська команда шаблісток виграла срібло на етапі Кубка світу, який проходив у місті Афіни. Інформація про це опублікована на Base of Ukrainian sports.

Українська команда в складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Юлії Бакастової та Олени Кравацької, стартувала з 1/8 фіналу, посівши 6-те місце. Українки почали день з перемоги над Китаєм з рахунком 45-30, а потім продовжили успіх у матчі з угорками (45-31) і болгарками (45-34). Таким чином, наші фехтувальниці змогли потрапити до фінального поєдинку за золото.

У битві за перше місце п'єдесталу українська команда зіткнулася з француженками.

Цей поєдинок, на жаль, українки програли: від самого початку француженки заволоділи ініціативою, яку змогли розвинути у перевагу понад 10 очок. Завершився матч з рахунком 30-45.

Срібна медаль цієї команди збільшує її шанси на отримання ліцензії на Олімпійські Ігри, які відбудуться у Парижі. Перед останнім етапом Кубка світу, українська збірна має 281 очко і наразі випереджає своїх основних конкуренток з Італії. Щоб отримати ліцензію, нашим дівчатам необхідно або потрапити до топ-4 останнього залікового етапу Кубка світу у Бельгії, або побити команду США-Італія в напрямку до фіналу, або змусити Італію програти у фіналі, якщо туди потрапить збірна США.