Українські війська успішно відбивають атаки росіян ‒ новини від Генштабу

Українські війська продовжують ведення оборонних дій на сході та півдні України.

Наступальна операція триває на Мелітопольському напрямку та штурмові дії під Бахмутом. Про це вранці 29 вересня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 21 бойове зіткнення. Загалом, ворог завдав 83 авіаційних удари та здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об'єктах держави.

Росіяни продовжують тероризувати мирних жителів. Так, минулої доби окупанти атакували Україну 39 ударними БпЛА типу Shahed-136/131, з яких 31 знищено українськими захисниками.

Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали 17 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей. Під артилерійським вогнем ворога було понад 140 населених пунктів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У зоні відповідальності оперативного стратегічного угрупування військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність для недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському та Бахмутському напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів. На Лиманському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку противника в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі південніше Авдіївки Донецької області, але успіху не мав. Крім того, наші захисники успішно відбили атаку ворога в районі Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області. Там протягом минулої доби загарбники здійснили шість невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. ЗСУ також успішно відбили атаку ворога в районі Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни успішно відбили атаку противника в районі Урожайного Донецької області.

На Запорізькому напрямку росіяни намагалися відновити втрачене положення в районі Червоного Запорізької області, але успіху не мали.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

Загалом протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Одного удару завдали по зенітно-ракетному комплексу та двох по ворожих станціях РЕБ. Також українськими захисниками знищено два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділами ракетних військ уражено зенітно-ракетний комплекс, 11 артилерійських засобів та склад боєприпасів противника.

Російські війська посилюють свою оборону біля Токмака та на окупованій території Запорізької області.

Ворог не хоче втрачати просто так це стратегічне місто і продовжує укріплюватися на інших напрямках, копає нові позиції, повідомляє речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.