Український баскетбольний клуб «Прометей» вийшов у чвертьфінал Єврокубка

Український баскетбольний клуб "Прометей" вийшов у чвертьфінал Єврокубка 2023/24, обігравши чемпіона Греції "Аріс".

Клуб потрапив до плей-офф Єврокубка після успішних виступів у груповому етапі. Завдяки перемозі над "Ховентутом" з результатом 94:80 в останньому турі, "Прометей" зайняв четверте місце та зустрінеться з менш рейтинговим суперником у першому раунді плей-офф.

Першим суперником клубу став "Аріс", який здобув дев'ять перемог із 18 в групі Єврокубка.

Українці домінували над суперниками протягом усього матчу, підтвердивши свій статус фаворита протистояння. Це була найрезультативніша перемога "Прометея" у плей-офф Єврокубка.

Єврокубок. 1/8 фіналу

"Прометей" (Україна) – "Аріс" (Греція) 95:67 (29:18, 23:15, 23:18, 21:17)

Ця перемога забезпечила "Прометею" путівку до чвертьфіналу Єврокубка, де вони зіграють вдруге поспіль.

На цій стадії клуб зустрінеться з французьким "Буром", який став переможцем групи В і отримав прямий вихід до цієї стадії. Матч відбудеться 12 або 13 березня на майданчику французького клубу і матиме формат одноматчевого протистояння.

Нагадаємо, збірна України з баскетболу втратила другий матч у кваліфікації на чемпіонат Європи-2025, виступаючи проти португальської команди. Раніше вони поступились словенцям. Наступні два відбіркові поєдинки відбудуться у листопаді 2024 року.

Як повідомлялося, українських баскетболістів дискваліфікували на строк до двох років за відмову грати за збірну без поважної причини.