«Укренерго» просить Польщу терміново викупити надлишки української електроенергії

Виробництво електроенергії з відновлюваних джерел значно зросло завдяки сприятливій погоді. Це призвело до утворення профіциту в енергосистемі - виробництво перевищує рівень споживання електроенергії в країні. Про це повідомляє прес-служба компанії "Укренерго".

З метою збереження балансу між споживанням та виробництвом, а також уникнення обмежень роботи ВДЕ, компанія "Укренерго" звернулася до польського оператора енергосистеми PSE з проханням надати аварійну допомогу шляхом термінової закупівлі надлишків української електроенергії. Запит був надісланий ​​6 листопада.

Польському оператору було запропоновано викупити 900 МВт-год у денні години. Це допоможе уникнути витрат на компенсацію обмежень роботи об'єктів ВДЕ, пояснили у компанії.

"Укренерго" заявляє, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для задоволення потреб всіх клієнтів. Обмеження в енергосистемі не вводились, якщо не враховувати нові обстріли. Якщо у вас немає електроенергії, причини можна перевірити в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго, додали представники компанії.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна готується до надзвичайно холодної зими, намагаючись захистити свою енергосистему від можливих російських атак.