Уряд ухвалив рішення про дотації для регіонів: деталі

Кабмін виділив додаткову дотацію на утримання шкіл і лікарень

На засіданні Кабінету міністрів України, яке відбулося сьогодні, 27 грудня, було затверджено виділення додаткової дотації у розмірі 3,3 млрд грн на утримання шкіл і лікарень у наступному році. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

Ці кошти будуть спрямовані на фінансування громад у 24 регіонах країни. Про точні суми для окремих областей не було зазначено. Але голова уряду висловив надію, що влада на місцях ефективно використає ці кошти.

Виділення субвенції на матеріально-технічне забезпечення викладання предмету "Захист України"

Також Кабінет міністрів планує виділити субвенцію громадам на матеріально-технічне забезпечення викладання предмету "Захист України" в школах. Відповідну постанову було схвалено.

Згідно з словами Шмигаля, діти будуть навчатися навичкам цивільного захисту, медичної допомоги, військово-патріотичного виховання та іншого. Це надасть молодому поколінню необхідні знання та вміння для мінливих умов безпекових загроз.

Продовження дії чинних тарифів на електроенергію

Крім того, на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів України було прийнято рішення продовжити дію чинних тарифів на електроенергію для населення до кінця квітня наступного року.