Уряд внесе новий законопроєкт про мобілізацію

Кабінет міністрів планує внести до Верховної Ради нову редакцію законопроєкту про мобілізацію

Кабінет міністрів може внести до Верховної Ради нову редакцію законопроєкту про мобілізацію протягом кількох тижнів. Такий закон потрібен якнайшвидше, оскільки потрібно надати відпочинок тим, хто воює на передовій з 2022-го року, а то й раніше. Про це сказала заступниця міністра оборони Наталія Калмикова в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми б хотіли, щоб це були дні. Але ми розуміємо, що це буде швидше за все кілька тижнів", - сказала заступниця міністра.

Головна ідея цього законопроєкту незмінна - ми маємо надати відпочинок тим, хто воює на передовій з 2022-го року, а то й раніше. Для цього нам необхідно встановити не лише норми, які нададуть можливість проводити зміни для звільнення, але й вирішити питання заміни людей на фронті", - заявила Наталія Калмикова.

Початок реалізації норм законопроєкту після його ухвалення очікується упродовж тижнів чи місяця, сказала заступниця міністра.

Кабінет міністрів готує нову редакцію законопроєкту "Про удосконалення окремих питань мобілізації"

У грудні уряд вніс до парламенту законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". Кабмін пропонував накласти низку обмежень на тих громадян, які не виконали обов'язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації, для порушників правил військового обліку та законодавства про оборону підвищити штрафи. А за відмову проходити медогляд позбавляти волі так само, як за ухилення від мобілізації.

Минулого тижня голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що законопроєкт №10378 повернули до уряду. Міноборони підготувало нову редакцію законопроєкту, сказав профільний міністр Рустем Умєров.