Уславлений зенітник, Герой України розповів про найефективнішу зброю проти «шахедів»

Уславлений зенітник, Герой України розповів про найефективнішу зброю проти «шахедів»

Зброя, яка найбільш ефективна проти "шахедів", це радянські зенітні установки ЗУ-23, німецькі зенітні установки Gepard і зенітно-ракетний гарматний комплекс 2С6 "Тунгуска". Про це повідомив командир зенітного ракетного підрозділу Протиповітряних сил, Герой України Кирило Перетятько в інтерв'ю "Главкому".

Перетятько зазначив, що використання мобільних вогневих груп для знищення "шахедів" значно дешевше, ніж використання ракет.

Командир підкреслив, що найефективнішими засобами в цьому випадку є радянські зенітні установки ЗУ-23 та "Тунгуска" (зенітно-ракетний гарматний комплекс 2С6) і німецька зенітна самохідна артилерійська установка Gepard.

Проте Перетятько визнав, що улітку минулого року було розгорнуто дуже небагато мобільно-вогневих груп. "Пік їх розгортання прийшовся на осінь 2023 року", - зазначив військовий.

Командир уникнув відповіді на питання про брак ракет для української протиповітряної оборони, радивші поставити це питання командуванню Повітряних сил.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна отримає нові системи протиповітряної оборони від своїх партнерів, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіусю підтвердив це. Зеленський і Пісторіус відвідали 21-тебну ракетну групу сил ППО Німеччини.

Нагадаємо, що російські збройні сили розмістили елементи нового зенітного ракетного комплексу С-500 в окупованому Криму. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки УР МО Кирило Буданов в ефірі телемарафону. Він також додав, що росіяни досі використовують Керченський міст для перевезення військових вантажів.

Раніше повідомлялося, що російська новітня зброя не здатна встояти перед більш старими західними ракетами. Про це пише The Telegraph.

Читайте також: