В ЦРУ сказали, чи готується РФ до використання ядерної зброї в Україні

Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів Америки не бачить ознак підготовки Росією використання ядерної зброї в Україні найближчим часом.

На даному етапі Російська Федерація не веде підготовку до застосування ядерної зброї, заявив директор ЦРУ Вільям Бернс під час брифінгу на безпековому форумі, організованому Аспенським інститутом.

"ЦРУ не виявляє ознак підготовки РФ до використання ядерної зброї в Україні найближчими днями і тижнями", наголосив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Російський диктатор Володимир Путін ще у грудні міркував про можливість зміни ядерної доктрини та внесення до неї превентивного удару.

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що західні політики "кладуть голову Європи на ядерну гільйотину". Також погрожуючи європейським країнам вдарити по їхнім центрам ухвалення рішень.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив підірвати три українські атомні електростанції та ядерні об'єкти в Східній Європі. Стверджував, що була спроба "ракетної атаки на російську АЕС".

За його версією, Україна нібито спробувала атакувати "натовськими ракетами" Смоленську АЕС. Він також запевнив, що ці "ракети збили".