В Італії анонсували показ російського фільму про війну в Україні: чим усе закінчилося

Показ пропагандистського фільму в Італії скасовано

У місті Вітербо, Італія, планували показати російський пропагандистський фільм "Свідок", який містить неправдиву інформацію про російсько-українську війну. Проте після гучного скандалу адміністрація кінотеатру вирішила скасувати показ фільму. Про це повідомляє місцеве видання Viterbo Today.

Показ був запланований на 18 лютого в театрі Сан-Леонардо, який належить єпископській курії. За анонсом, до показу мали виступити Вінченцо Лоруссо з проросійського сайту Donbass Italia та журналіст Андреа Лучіді, який відзначається антиукраїнською позицією.

Критику таких намірів висловив місцевий адвокат і політик Джакомо Бареллі, який закликав до втручання адміністрації театру, а також всіх, хто має вплив на рішення, зокрема єпископа Ораціо Франческо П'яццу та мера К'яру Фронтіні.

Він наголошував, що подібні покази фільму вже були скасовані в інших італійських містах, наприклад, Болоньї та Турині, і закликав не допустити подібних ситуацій у Вітербо. Бареллі засудив російську дезінформацію в Італії та звернув увагу на маніпуляції з боку Кремля.

Фільм "Свідок" вийшов у московський прокат у серпні 2023 року за фінансування Міністерства культури Росії. В ньому розповідається історія бельгійського скрипаля в Україні під час російського вторгнення і показується українських солдатів як жорстоких неонацистів.

Бареллі підкреслив, що це є лише частина російської пропаганди.

Пізніше адміністрація театру опублікувала заяву, з якої видно, що показ фільму відмінено.

"Театр Сан-Леонардо, після розгляду пропозиції, вирішив не погоджуватися на показ, оскільки розуміє, що більшість людей сприйме цей фільм як провокативний", - заявлено в повідомленні.

Раніше українка, яка вижила після обстрілу пологового будинку в Маріуполі, публічно висловила свою підтримку Путіну.