В НАТО дали песимістичний прогноз щодо війни в Україні

Війна може тривати й у 2025 році

В НАТО були занадто оптимістичні на початку українського наступу, заявив заступник генсека Альянсу Мірча Джоане в ефірі програми "LIVE з Ротару і Кіссом". У НАТО впевнені, що Конгрес США після переговорів схвалить нову фінансову допомогу для України.

"Ми бачимо справжню індустріальну війну прямо зараз, паралельно з дуже жорстокою і безжальною війною, яку ми бачимо, що триває в Україні вже два роки", - підкреслив він.

Зараз існує проблема з промисловим потенціалом, особливо в Європі, де "впродовж 30 років ми збирали, в тому числі Румунія, дивіденди миру, і ми думали, що після закінчення холодної війни все буде тихо і спокійно", зазначив він.

Він закликав не "впадати в іншу сторону перебільшеного песимізму" і наголосив, що Україна має достатньо ресурсів для витримки війни, а росіяни зараз "не в найкращому становищі".

"Мій заклик - готуватися до довгої війни, вона триватиме. Це не станеться у 2024 році, можливо, не станеться у 2025 році. Ми не бачимо з обох сторін військового потенціалу, який би дозволив здобути вирішальну перемогу в той чи інший спосіб. Ми очікуємо затяжної війни з невеликими наступами, контрнаступами, здобутими і втраченими територіями", - заявив він.

Він також підкреслив важливість того, щоб Україна "стала на ноги".

Чинники, які можуть пришвидшити українську перемогу

Кирило Буданов назвав чинники, які можуть допомогти українській армії досягти перемоги, оскільки самотужки це буде дуже важко. Він також заявив, що Росія має досить ресурсів для вбивства українців, і економічні проблеми Росії не впливають на їхні можливості відстоювати свої інтереси.