В Україні ув'язнених почали залучати до роботи на шахтах

Україна розпочала залучати ув'язнених до праці на шахтах, щоб набути необхідні навички і змогу знайти роботу у майбутньому, а також для відшкодування завданої шкоди в результаті злочину. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у своєму Facebook.

Малюська наголосив на перевагах такого підходу. По-перше, це допомагає заповнити дефіцит робочої сили. По-друге, ув'язнені отримують необхідні навички для майбутньої працевлаштування. По-третє, вони отримують гідну зарплату, яка дозволяє виплачувати відшкодування завданої шкоди, сплачувати податки та сприяти заповненню бюджетного фонду (у них також залишається частина коштів на особисті потреби). По-четверте, добуте вугілля забезпечує нашу енергетичну безпеку (10 осіб видобувають 25 тонн на зміну). Нарешті, немає проблем з бронюванням.

Щодо питання браку особового складу у Силах оборони, можна вирішити його шляхом мобілізації засуджених. Чи будуть ці люди розподілятись між підрозділами, чи будуть створюватись окремі підрозділи - це обговорюване питання. Про це заявив Андрій Іллєнко, заступник голови партії "ВО "Свобода" і член батальйону "Свобода", у своєму інтерв'ю "Українській правді".