В Україні запровадили нові правила перевірки водіїв на наркотичне сп'яніння

В Україні запровадили нові правила перевірки водіїв на наркотичне сп'яніння

Кабінет Міністрів України прийняв рішення про зміни до процедури перевірки водіїв на наркотичне сп'яніння з метою покращення виявлення осіб, які керують автомобілями під впливом заборонених речовин. Про це повідомляється за інформацією, наданою у прес-службі МВС та на Урядовому порталі.

За новими правилами, використання експрес-тестів на виявлення наркотичних та психотропних речовин під час медичного огляду у закладах охорони здоров'я дозволено під час перевірки на наркотичне сп'яніння. Медичний огляд може проводитися цілодобово з використанням сертифікованого обладнання та тестів. У разі позитивного результату експрес-тесту, водія надсилатимуть на лабораторне дослідження для підтвердження присутності заборонених речовин.

Водія, який керує автомобілем під впливом речовин, що погіршують концентрацію та реакцію, може очікувати грошове стягнення або позбавлення права керування на строк до одного року. У разі повторного порушення, санкції можуть бути посилені, зокрема збільшена тривалість позбавлення прав до 1 року і збільшена сума штрафу.

Нагадаємо, Євросоюз також вніс зміни до правил для іноземних водіїв, вводячи нові штрафи.

Читайте також: