В Україну повертаються сильні морози: прогноз погоди на тиждень

Потепління в Україні буде ненадовго

Останніми днями в Україну прийшло потепління, але воно не затримається на довго. За кілька днів погода відчутно зміниться. Про це повідомила синоптик Гідрометцентру Наталія Птуха.

Згідно з її словами, морози та сильний вітер повернуться в Україну. Вже 17 лютого на північному сході очікуються низькі температури, від -8 до -14 градусів.

13 лютого в Україні очікується дощ практично по всій території, за винятком півдня та південного сходу. Температура повітря цього дня буде відносно високою, вночі +2 до +8 градусів, а вдень +8 до +13 градусів. У західних та північних регіонах країни буде трохи прохолодніше, від +5 до +10 градусів. В Карпатах очікується ще трохи більше +5 градусів.

14 лютого температура повітря в Україні становитиме від +1 до +7 градусів, а в південній та східній частині країни буде трохи тепліше, до +8 до +13 градусів. Цієї доби у північних та центральних областях можливі невеликі дощі та навіть із мокрим снігом.

Починаючи з 15 лютого, в Україні очікується зниження температури в середньому на 4-7 градусів порівняно з попередніми днями. 16 лютого на сході та півночі країни нічна температура буде від -5 до -11 градусів, а 17 лютого на півночі та північному сході становитиме до -14 градусів. Вдень мороз триматиметься від -2 до -8 градусів.

Трохи тепліше цієї доби буде в інших регіонах України, вночі від 0 до -6 градусів. 17 лютого можливе похолодання до -9 градусів уночі у центральних областях. Вдень тут буде від -4 до +2 градусів.

Західні області та крайній південь країни не відчують сильних морозів, вдень очікується температура від +1 до +7 градусів.

Згодом температура повітря підвищиться, але поки що не буде такого тепла, як 12-13 лютого.

Нагадаємо, раніше ПФУ повідомив дані про фінансування пенсій, субсидій та лікарняних у лютому.