ВАКС заочно засудив ексголову банку Курченка до 11 років позбавлення волі

Засудження ексголови правління ПАТ "Реал Банк"

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду прийняла рішення щодо ексголови правління ПАТ "Реал Банк" Володимира Агафонова. Він був засуджений до 11 років позбавлення волі за заволодіння та легалізацію коштів. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Накладене покарання передбачає позбавлення волі на 11 років, а також заборону обіймати посади в суб'єктах господарювання на 3 роки. Агафонов також зобов'язаний сплатити штраф у розмірі 12 750 грн та конфіскувати власність. В даний момент Агафонов переховується, його розшук.

Стягнення коштів з обвинуваченого

Крім покарання, колегія суддів також задовольнила цивільний позов Національного банку України (НБУ) та стягнула від Агафонова понад 503 млн грн. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб також отримав компенсацію в розмірі понад 5,57 млн грн. Засуджений має обов'язок відшкодувати заподіяну шкоду.

Звинувачення та причетність до злочину

За версією обвинувачення, Володимир Агафонов спільно з злочинною організацією колишнього президента Віктора Януковича заволодів коштами ПАТ "Реал Банк" та Національного банку України, а також легалізував їх. Загалом, сума заволодіння становить мільярди гривень.

Вирок Вищого антикорупційного суду набуде законної сили через 30 днів з дня проголошення, якщо його не оскаржать до Апеляційної палати ВАКС.