Вартість оформлення паспорта у формі ID-картки зросла: скільки коштує

З 1 січня в Україні збільшилася ціна на оформлення паспорту громадянина у вигляді ID-картки та інших документів, таких як посвідка на тимчасове або постійне проживання в Україні, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон. Про це повідомили з пресслужби МВС.

«Це пов'язано із тим, що ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» змінило вартість бланків окремих біометричних документів», – йдеться у повідомленні.

Особи, які оплатили адміністративні послуги та подали заявки на оформлення документів до кінця минулого року, отримають документи за старою ціною.

«Ті, хто заплатив за адмінпослуги до 31.12.2023, але ще не подав заявку на оформлення документів, здійснить додаткову оплату відповідно до тарифів, які чинитимуть у момент подання заявки», - зазначили в МВС.

Оновлені ціни на оформлення документів:

  • Перший паспорт громадянина (ID-картка) - безкоштовно;
  • Паспорт громадянина (ID-картка) протягом десяти робочих днів - 874 грн, з них 496 грн - за адмінпослуги та 378 грн - за бланк;
  • Паспорт громадянина (ID-картка) протягом двадцяти робочих днів - 504 грн, з них 126 грн - за адмінпослуги та 378 грн - за бланк;
  • Посвідка на тимчасове проживання в Україні - 1056 грн, з них 452 грн - за адмінпослуги, 570 грн - за бланк та 34 грн - держмито;
  • Посвідка на постійне проживання - 1151 грн, з них 496 грн - за адмінпослуги, 570 грн - за бланк та 85 грн - держмито;
  • Посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон - 6867 грн, з них 452 грн - за адмінпослуги, 6330 грн - за бланк та 85 грн - держмито.

Раніше стало відомо, що електронні паспорти для виїзду за кордон не є документами, що дають громадянам України право на виїзд з країни та в'їзд в неї.

Для перетину кордону особа має мати фізичний закордонний паспорт. Електронні паспорти можуть використовуватись для додаткової ідентифікації особи прикордонниками.