Варто приготуватися: що буде з цінами на газ

Ціни на газ підвищаться після завершення війни.

Цієї зими ціна будуть стабільними, сказав голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

Споживачам слід підготуватись до періоду зростання цін.

"Також ми очікуємо, що коли така можливість настане, ми ще активніше стимулюватимемо енергоефективні заходи, а також просуватимемо і впроваджуватимемо ринок енергії в нашій країні. Напевно, це можливо після закінчення війни", сказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На цей опалювальний період газу до сховищ закачано достатньо.

"Наші обсяги сягають 15 мільярдів кубометрів газу. Це перевищує наші плани щодо початку опалювального сезону. Очевидно, що ми входитимемо в зиму з більшим обсягом, ніж ми планували", додав Чернишов.

В уряді розглядають питання перегляду тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Питання наразі є відкритим. Про це сказав голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Костянтин Ущаповський.

Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов'язав РФ виплатити компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу у Криму від 2014 року. Сума визначеної судом компенсації $5 млрд.