Веніславський прояснив ситуацію з електронними повістками

Доопрацьований законопроєкт про мобілізацію не буде містити норм про "електронні повістки".

Такого точно не буде. Про це сказав народний депутат з фракції "Слуга народу" Федір Веніславський в ефірі телеканалу "Київ".

Подписывайтесь на наш телеграм канал новостей.

"Звичайно, ми маємо відмовитися від паперової волокіти і перевести всі процеси, пов'язані з можливістю мобілізації, і насамперед передмобілізаційної підготовки, до електронних реєстрів, але електронних повісток точно не буде", - заявив Веніславський.

Своєю чергою заступник голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв (фракція "Слуга народу") зазначив, що пропонується виключити з документа положення про розсилку повісток електронною поштою. Він пояснив, що таку розсилку неможливо проконтролювати.

Раніше Федір Веніславський говорив, що у парламенті обговорюють можливість вручення повісток військовозобов'язаним через електронну пошту і рекомендованим листом.

Уряд відкликав законопроєкт про мобілізацію на доопрацювання

У грудні уряд вніс до парламенту законопроєкт "Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби". Кабмін пропонував накласти низку обмежень на тих громадян, які не виконали обов'язки щодо мобілізаційної підготовки та мобілізації.

11 січня уряд відкликав з Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію на доопрацювання.

За кілька годин після відкликання попереднього варіанту міністр оборони Рустем Умєров повідомив, що міністерство оборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію. Її винесуть на погодження уряду найближчим часом.