Ви бачили їх на білбордах і в телевізорі: ПРІЗВИЩА нардепів, які закрили декларації

Центр протидії корупції повідомив про народних депутатів, хто виявився проти відкритих декларацій, утримався або не голосував.

Про це активісти повідомили у вівторок. Показали фото таких нардепів.

"Хто з депутатів протягнув правку про закриті декларації ще на рік", пишуть.

Проти відкритих декларацій лише двоє: "слуга народу" Дмитро Микиша та вже позафракційний кум керівника Офісу президента Андрія Єрмака Микола Тищенко.

Утримались 29, зокрема, "слуга" Данило Гетманцев, члени групи "Довіра" Андрій Іванчук і Геннадій Вацак та Олександр Герега із "Партія "За Майбутнє".

Не голосували 87, зокрема Олександр Дубінський, Дмитро Разумков, Антон Яценко, Сергій Власенко, Олександр Куницький, Дмитро Наталуха, Сергій Льовочкін, Григорій Мамка, Григорій Суркіс.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Ще 87 депутатів були відсутні.

"Тобто мали важливіші справи, ніж голосування за відновлення декларування", пише ЦПК.

Проти відкриття декларацій голосували кілька фігурантів справ Національного антикорупційного бюро. Зокрема, депутати Сергій Кузьміних та Олександр Юрченко, яких підозрюють у хабарництві.

Більше того, не підтримали відкриття декларацій депутати, яких НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинувачували в брехні в деклараціях: Михайло Волинець, Юрій Камельчук, Анна Колісник і Маргарита Шол.

Депутатка від "слуг" Людмила Марченко, яку викрили на отриманні хабаря за внесення даних в систему "Шлях", була відсутня.

"Як бачите, у багатьох з них був прямий інтерес не показувати власні статки. Сподіваємось, виборці запам'ятають ці обличчя і більше ніколи не голосуватимуть за цих негідників", пише Центр протидії корупції.

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за відновлення е-декларування посадовцями. Водночас реєстри декларації нардепи залишили закритими правка не набрала необхідної кількості голосів.

На початку повномасшабної війни парламент призупинив обов'язкове декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про статки вже після скасування воєнного стану.

Національне агентство з питань запобігання корупції залишило можливість для добровільного подання декларації.

У лютому Зеленський підтримав петицію щодо відновлення декларування статків посадовців і депутатів.