Відбили 20 атак: Генштаб повідомив, що відбувається біля Авдіївки

Уже 619-й день продовжується широкомасштабна збройна агресія Російської Федерації проти України. За останню добу відбулося 71 бойове зіткнення. Ворог зробив 6 ракетних та 18 авіаційних ударів. Також зафіксовано 33 обстріли реактивними системами залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. У результаті пошкоджені житлові будинки та інфраструктура, є поранені серед мирного населення. Цю інформацію надали у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України 4 листопада.

Ситуація на сході та півдні України залишається складною. Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках не змінилася. Поки немає ознак формування наступальних угруповань. Зазначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують свої завдання на кордоні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує знаходитися в прикордонних районах, здійснювати розвідувальну діяльність та обстріли населених пунктів з території РФ. Також ворог нарощує мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону. Були зафіксовані артилерійські та мінометні обстріли 15 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку ворог намагався безуспішно відновити втрачене положення. Також були артилерійські та мінометні обстріли кількох населених пунктів. В Лиманському напрямку оборонці відбили 2 атаки противника. Ворог завдав авіаційних ударів та обстрілював деякі населені пункти.

Окупанти намагалися відновити втрачене положення на Бахмутському напрямку, проте зазнали неуспіху. Також ворог проводив безуспішні штурмові дії в іншому районі. Були обстріли декількох населених пунктів. Умови на наступальні операції Мелітопольському напрямку та Бахмутському напрямку стабілізовані, ворог зазнає втрат.

Також за останню добу було проведено 3 авіаційні удари та влучено у один артилерійський засіб противника. З'явилися відео, на яких видно, як російські військові в Херсонщині намагаються утриматися під час інтенсивних атак і зазнають втрати.

Українська армія продовжує наступальні дії у Донецькій області, прориває оборону противника на схід від Андріївки. Однак існує загроза втратити Авдіївку, тому необхідно стабілізувати оборону та допомагати ЗСУ.