Військовий експерт пояснив, як ворог готував масовані атаки на українські міста

Масштабні ракетні атаки по Україні викликають занепокоєння експертів

Російські війська застосовують нову стратегію ракетних атак на Україну, що вже призвело до серйозних наслідків. Про це інформує директор компанії Defense Express Сергій Згурець.

Злочинці використовують різні засоби ураження, включаючи безпілотні комплекси, крилаті ракети і гіперзвукові ракети. Їх ціль - нанести максимальну шкоду.

Протягом останніх тижнів ми бачили нашільцювання. Ворог здійснював націлений удар по об'єктах різного призначення та використовував різні види ракет. Це були елементи єдиної стратегії, яка мала на меті зруйнувати нас, - зазначив Сергій Згурець.

Одною з особливостей атак є спрямування на об'єкти промисловості, інфраструктури та військові цілі. Це призводить до серйозного навантаження на систему протиповітряної оборони.

Один з позитивних моментів - ворог не знає, що відбувається на підприємствах, оскільки використовуються старі координати. Варто підкреслити, що це сталася не в усіх випадках. Інформація свідчить про те, що на Західній Україні було нанесено удари по підприємству, яке виготовляє високоточну зброю. Це тривожить нас, - заявив експерт.

Згурець також зазначив, що головною зброєю ворога є крилаті ракети, які дуже точні і діють на основні оборонні підприємства.

Застосування нової стратегії атак викликає загрозу для України, тому необхідно знайти спосіб захисту.

Нагадаємо, що внаслідок ракетної атаки на Київ 29 грудня загинули ще дві людини.