Головна

Військовий з Житомира встановив рекорд України з віджимання на брусах за годину

Військовий з Житомира побив рекорд України

Військовий з Житомира встановив рекорд України з віджимань

Військовий Дмитро Косатий з Житомира за годину виконав 1580 віджимань на брусах і встановив рекорд України. Про це повідомив Валентин Щербачов, спортивний журналіст та засновник "Національного реєстру рекордів України".

"Старший лейтенант ЗСУ Дмитро Косатий (неодноразовий переможець найпрестижніших турнірів з воркауту) виконав 1580 віджимань на брусах за одну годину! Аналогів (поки що) не маємо", - розповів Щербачов.

За словами Щербачова, Дмитро присвятив свій рекорд своїм побратимам-воїнам, а збирання коштів на підтримку його друзів проводилося під час цієї події.

Блок галереї

"Це дуже мотивуюче досягнення, на якому Дмитро не зупиниться. Він планує встановити ще два рекорди у цьому році, в бігу з вантажем та... Але ми будемо про це повідомляти по мірі досягнення цих рекордів", - додав Валентин Щербачов.

Згідно з інформацією "Суспільного", Дмитро є випускником Житомирського військового інституту. У 2020 році він встановив рекорд інституту, виконавши вправу "підйом з переворотом на перекладині" 1001 раз. Потім він став рекордсменом країни, виконавши цю вправу 760 разів за 4 години 20 хвилин.

У червні 2023 року Дмитро Косатий встановив два рекорди України та рекорд світу з віджимання на кулаках та підтягування і готувався побити ще один світовий рекорд.

Нагадаємо, що альпіністка Антоніна Самойлова стала першою українкою, яка за добу піднялася на два восьмитисячники, гори Еверест і Лхоцзе.

Читайте також: