Виплати деяким ВПО не перепризначили через збій: що буде за допомогою

З березня починають отримувати виплати з інвалідністю серед внутрішньо переміщених осіб, навіть якщо їх заяву опрацьовують у травні. Про це повідомило Мінреінтеграція.

З 1 березня виплати переселенцям автоматично продовжуються, якщо вони отримували їх протягом одного чи двох років. Без потреби повторного звернення автоматично продовжили допомогу для 535 тисяч ВПО. Перш за все це стосується осіб з інвалідністю та пенсіонерів, чиї виплати не перевищують 9444 гривні.

Мінреінтеграція зазначила, що при автоматичному продовженні виплати переселенцям з інвалідністю стався технічний збій. Проблему обіцяли вирішити найближчим часом.

"Люди, які мають 1 та 2 групи інвалідності, отримають свої виплати ВПО з березня, навіть якщо у них талон у ЦНАП у травні", - наголосила віце-прем'єр Ірина Верещук.

Переселенці

Іншим категоріям переселенців потрібно буде подати заяви до органів соцзахисту чи ЦНАПів.

Вже 196 тисяч сімей ВПО звернулися до управління соціального захисту з заявами про продовження виплати допомоги. З цих заяв проходять опрацювання та призначаються виплати для 98 тисяч сімей (181 тисяча осіб) протягом березня.

Інші звернення про продовження виплат ще опрацьовуються в управліннях соціального захисту. Якщо допомога буде перепризначена за цими заявами, одержувачам нарахують виплати за 2 місяці в квітні.

Переселенцям нагадали, що заяву про перепризначення виплат потрібно подати до 30 квітня, щоб виплати почали нараховуватися з березня.

Раніше ми повідомляли про можливість отримання виплат ВПО, якщо переселенці не працевлаштовані.