З якого віку можна збільшувати губи. Відповідь лікаря

Ін'єкції гіалуронової кислоти - це найрозповсюдженіша процедура, до якої вдаються жінки, щоб омолодити шкіру або покращити зовнішній вигляд.

У коментарі Gazeta.ua косметолог Анастасія Клименюк пояснила, з якого віку можна вдаватися до ін'єкцій і кому їх робити протипоказано.

"Важливо, що губи можна робити з 18 років. До повноліття - лише за згодою батьків. Вам потрібна ця послуга, якщо є асиметрія губ, з віком втрачено власний обсяг або тонкі губи і вам хочеться надати їм об'єм", - каже лікар.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Губи "бантиком" уже не в тренді. Крім цього не варто вдаватися до експериментів і з першого походу до лікаря робити "вау ефект". Це може призвести до мігрування філера і в результаті ви будете мати непривабливий і вульгарний вигляд", - пояснює Анастасія.

Наголошує, що не всім жінкам можна робити цю процедуру.

"Варто утриматися від ін'єкцій вагітним і годуючим матерям, людям, які мають схильність до алергії, гемофілії. Якщо у вас серйозні порушення гормонального стану, підвищена температура або герпес - перенесіть процедеру й зверніться до спеціаліста", - каже Клименюк.

Темні кола під очима зазвичай маскують косметикою. Але цей метод не вирішує основно проблему - набряки. Позбутися набряків, а з ними і "мішків", допоможуть народні методи. Найефективнішим способом залишаються різноманітні маски. Їх можна робити з того, що є під рукою.