За місяць "Армія дронів" уразила 175 ворожих танків і 245 гармат — Мінцифри

За останній місяць "Армія дронів" знищила 175 ворожих танків, 245 гармат і 90 самохідних установок, як свідчать дані Міністерства цифрової трансформації за 3-31 жовтня.

"Минулого тижня наші бійці особливо зосередились на артилерії й знищили 65 гармат і 14 самохідних артилерійських установок, що є основною зброєю ворога для обстрілу наших позицій. Менше російської артилерії означає більше врятованих життів наших воїнів. Крім того, оператори безпілотників вразили 42 танки, 54 броньовані машини та багато іншої російської техніки. Хочу висловити свою подяку бійцям за їх плідну роботу", написав віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

За місяць було знищено 1056 одиниць ворожої техніки. Крім того, було нейтралізовано більше 591 ворожого військового персоналу.

"Сьогодні дрони мають значення на полі бою. У кого більше дронів і професіоналізм операторів, той перемагає. Ми пишаємося тим, що оператори дронів використовують передані нами пікапи й дуже ефективно знищують ворожу техніку й підрозділи", підкреслив Андрій Матюха, засновник Favbet, яка передала "Армії дронів" 53 нових пікапи.

Нагадаємо, що "Армія дронів" продовжує отримувати сучасний транспорт. На сьогодні в рамках програми "Армія дронів" вдалося укомплектувати 17 ударних машин безпілотників в бригадах ЗСУ завдяки підтримці партнерів. Також понад 50 ударних машин безпілотників ще в процесі укомплектування. До кінця року планується укомплектувати понад 60 ударних машин безпілотників, які будуть використовуватися для нейтралізації ворожих сил за допомогою безпілотних технологій.

Перед 24-ою річницею компанії FAVBET, підрозділи Головного управління розвідки отримали нову допомогу. Завдяки підтримці Фонду FAVBET розвідникам було передано 12 дронів Mavic 3 Pro та 12 FPV-дронів для виконання військових завдань на передовій. Всього 24 допомоги, по одному за кожен рік діяльності компанії.

Крім цього розвідникам було передано пікап Nissan Navara, який було повністю пригноблено для виконання розвідувальних місій, включно з встановленням камер нічного бачення.