Загинув через два місяці після втрати коханої. Згадаймо Тараса Кутного

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Тараса Кутного.

Тарас Кутний загинув 17 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в Авдіївці на Донеччині. Він був старшим офіцером 2-ї бойової групи, групи спеціального призначення повітряно-десантної та високоштурмової підготовки окремого загону спеціального призначення "Омега". Тарасу Кутному було лише 25 років.

Тарас Кутний був уродженцем міста Винники на Львівщині. Завжди мав чітку та сильну патріотичну позицію і був єдиним сином у своїй родині.

Після закінчення школи, Тарас отримав спеціальний дозвіл та підписав контракт зі Збройними Силами України, коли йому було лише 18 років. Протягом 2015-2018 років він виконував бойові завдання в зоні АТО у складі 4-ї бригади оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України.

Після закінчення служби, Тарас вирішив здобути вищу освіту і закінчив Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського. Він також закінчив військову кафедру в Національній академії внутрішніх справ. Окрім своєї освіти, Тарас був частиною колівінгу для активної молоді під назвою "Вільний".

Тарас також волонтерив в громадській організації "БУР". Коли повідомили про його загибель, організація згадала про його відданість і волонтерську діяльність.

Після російського вторгнення в Україну, Тарас взяв зброю до рук у лютому 2022 року і прийняв участь у боях разом з іншими бійцями. Він підписав контракт до закінчення війни.

Тарас загинув, рятуючи побратимів під час обстрілу ворожих окопів. Він пішов на допомогу пораненому солдату і сам отримав смертельне поранення. Наші воїни не змогли забрати тіла Тараса та його побратима через сильний вогонь ворогів. Тіла загиблих бійців лежали на українській землі, на яку вони поклали своє молоде життя.

Тарас Кутний завжди був прикладом справжнього українця і патріота. Він не тільки захищав свою країну, але й підтримував і волонтерив. Він залишився в серцях своїх товаришів та рідних, як сильний, мудрий і відважний воїн.

Відео:

Давайте вшануємо пам'ять Тараса Кутного та всіх українців, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої держави.