Загинув відомий хореограф, який після втрати ноги повернувся на фронт

Загинув відомий хореограф, який після втрати ноги повернувся на фронт

Танцівник і хореограф Антон Смецький загинув на фронті

Вчора, 24 червня, трагічно скончався Антон Смецький, який раніше співпрацював з Іриною Білик. Про це артистка повідомила в Facebook.

Зі слів Білик, вона ніколи не думала, що втратить свого друга, і тільки сьогодні зрозуміла, що він більше не зітанцює свій найкращий танок з нею.

Лети, прекрасна душа!!! Всі твої слова і думки залишаться назавжди у моєму серці. Місяць тому у палаці "Україна" люди аплодували тобі, стоячи... Сьогодні ми всі проводжаємо тебе, як героя і великого артиста! - написала вона.

Антон Смецький народився в Донецьку і змалку упевнився у своїй любові до танців. У 17 років він залишив рідне місто і працював хореографом в Туреччині. Пізніше він повернувся до України, де співпрацював з відомими зірками, включаючи Ірину Білик. Він також створив свій власний балет і привіз його шоу по всьому світу.

19 травня, у рамках концерту "Національна легенда. Мирослав Вантух", що відбувся до 85-річчя видатного хореографа, Ірина Білик запросила на сцену Антона Смецького, з яким вони раніше співпрацювали. Однак, після цього Антон вирушив на фронт. Воїн, який втратив одну ногу внаслідок міни, закріпився на сцені під крилатими словами від Білик: "Я вірю і знаю, що Антон обов'язково повернеться. Після перемоги я запросила його на своє шоу. Ми ще обов'язково станцюємо наш найкращий танок".

Антон Смецький також виступав на фронті під час війни з Росією. Він добровільно вступив до війська і проходив навчання як сапер-штурмовик. Після кількох важких боїв, військовий наступив на міну, унаслідок чого втратив ногу. Антон проходив лікування у різних лікарнях і зміг подолати суїцидальні думки.

Його трагічна смерть стала великою втратою для суспільства і світу танцю. Антон Смецький запам'ятався як талановитий артист і борець. Його творчість буде назавжди жити в серцях тих, хто цінує танець.

Читайте також: